Om HIR Marknad

Webbsidan där du som företagare kort och koncist får en bild av lantbruksmarknaden. Basen på sidan är HIR Marknadsbrev och aktuella notiser med sina konkreta råd. Därtill finns olika sök- och beräkningsfunktioner för att ge maximal lantbrukarnytta. HIR Marknad produceras av den oberoende organisationen HIR Skåne som är en del av Hushållningssällskapets organisation.

"Marknadsbrev För dig som vill få ett bra grepp om marknaden inom lantbruk. Kort, koncis och oberoende marknadsbevakning på onsdagar, cirka 40 brev per år. HIR Marknadsbrev ger dig en lättöverskådlig information av marknaden för spannmål, oljeväxter, gödsel, ränta, valuta och el."

- Anders Pålsson, HIR Skåne

Som prenumerant på HIR Marknadsbrev så får du ett mail varje gång ett nytt brev har publicerats. När du loggat in via länken i mailet kommer du direkt till det nya brevet. Medföljande diagram kan förstoras för att öka tydligheten.

Aktuellt-notiser

När något speciellt händer på marknaden så kommer en ny notis upp på sidan under rubriken ”Aktuellt”. Som prenumerant får du ett mail när en ny notis har publicerats.”

Räknehjälpen

Räkneverktyg som hjälper dig jämföra olika produkter och aktörers priser. Jämför netto på din kvarnveteskörd vid försäljning till olika aktörer på marknaden och beräkna vad kvävet kostar i olika produkter.

Fråga HIR

Här kan du ta del av HIR:s kunskap och erfarenhet. Du har möjlighet, anonymt om du så vill att ställa en fråga och svaret presenteras tillsammans med andra frågor och svar på Fråga HIR.

Sök

Under denna rubrik har vi samlat tre olika sökfunktioner. Under Diagram kan du jämföra olika priser under olika tidsintervall. I vårt arkiv av marknadsbrev så har du möjlighet att söka på ett antal olika kategorier eller själv välja ett sökord. Du kan också läsa äldre brev i sin helhet i Arkiv.